Folktandvården fortsätter att investera

Investeringar för 50 miljoner 2012

Folktandvården Västra Götaland kommer att satsa 50 miljoner kronor i utrustningsinvesteringar under 2012, i samband med lokal- och verksamhetsförändringar.
- Vi håller en fortsatt hög takt i moderniseringen av Folktandvården Västra Götaland, säger Gunnar Eriksson, tandvårdsdirektör. Det gör att vi kan ge en ännu bättre service till våra kunder och fortsätta att vara attraktiva på marknaden.

Kliniker renoveras

Några av de investeringar som kommer att ske under 2012 är etablering av ny klinik vid Norra Älvstranden, Göteborg, renovering av kliniken på Strandvägen, Stenungsund och renovering och nya lokaler för allmäntandvårdsklinikerna i Trollhättan.

Folktandvården i Svanesund stänger

Folktandvården avvecklar utbudspunkten i Svanesund, Orust från och med 1 maj 2012.

- Folktandvården koncentrerar nu verksamheten på Orust till Henån, i syfte att samla kompetensen och förbättra rekryteringsmöjligheterna på sikt, säger Karin Melander, tandvårdschef. För att möta behovet från våra kunder kommer Henån att ha öppet mellan kl. 7 till 19 varje vardag.

Ny tandvårdsbuss

Samtidigt planerar Folktandvården att investera i en ny tandvårdsbuss. Den nya bussen är i första hand tänkt att användas i nordvästra Västra Götaland, där Svanesund ligger, men syftar också till att finnas tillgänglig för hela förvaltningen.

Positivt resultat för 2011

Folktandvården Västra Götaland nådde ett positivt resultat även 2011. Folktandvården omsätter 2 miljarder kronor och resultatet för 2011 blev 7,6 miljoner kronor.

14 500 nya Frisktandvårdsavtal

Vid årets slut 2011 hade 96 700 personer valt att teckna Frisktandvårdsavtal sedan starten 2007. 14 500 av dessa avtal tecknades under 2011.

uiqt|wB&uizqi5m{5sizt{{wvH%vozmoqwv5{muizqi5m{5sizt{{wvH%vozmoqwv5{m