Folktandvården på turné

Under våren har Folktandvården Västra Götaland visat upp sig som arbetsgivare på olika mässor. Vi har bland annat träffat tandläkarstudenter i Stockholm, Malmö och Göteborg, tandhygieniststudenter i Göteborg och tandsköterskestudenter i Uddevalla.

Folktandvården Västra Götaland på jobbmässa

 

Folktandvården visade upp sig som arbetsgivare på årets Jobbmässa i Göteborg.

- Vi var också med i en monter på Jobbmässan i Göteborg och på Tandhygienistdagarna i Karlstad, säger Berit Winell och Kennet Svensson på HR-enheten.  - Vi har stor hjälp av de ambassadörer som är med, de kan ju berätta mer om hur det är att jobba i klinikmiljön. Att de relativt nyligen har börjat jobba hos oss och nyss varit i samma situation som besökarna är en väldigt stor fördel.

Handledning och sommarskola

Jennie Eriksson, tandläkare på Folktandvården Södra Ryd i Skövde, var med som ambassadör vid besöket med tandläkarstudenter på termin 10 i Malmö.  

- Jag har själv pluggat där och kände igen många av studenterna, det gör det nog lättare att få bra kontakt. Jag berättade om hur den första tiden har varit för mig och vilket stöd jag fått på kliniken. Eftersom den här gruppen snart är klar handlade många frågor om handledningen. De ville veta om vi verkligen har så bra och generös handledning som vi säger - upp till fyra timmar per vecka. Då var det roligt att kunna berätta hur bra det har funkat för mig, säger Jennie.

- På inspirationsdagen i Malmö i höstas träffade vi studenter från alla terminer och då fick jag många frågor om sommarskolan. De som inte hade hört talas om det förut tyckte det lät väldigt intressant, säger Jennie. 

 

uiqt|wB&zmjmkki5zmo{|wzxH%vozmoqwv5{mzmjmkki5zmo{|wzxH%vozmoqwv5{m