Internationella munhälsodagen 2012

Den 8 september firas den årliga Internationella munhälsodagen runt om i Sverige och övriga världen. Dagen syftar till att uppmärksamma munhälsans betydelse för att må bra.

Folktandvården Västra Götaland uppmärksammar dagen genom att bjuda in till lördagsöppna kliniker för en undersökning och information om Frisktandvård – tandvård till fast pris – samt vikten av regelbundna undersökningar för att hålla munnen frisk hela livet.

Lördagsöppna kliniker i Västra Götaland

Folktandvården Tuve, Kungshamn, Sylte, Strömstad, Skara och Tranemo kommer att hålla öppet under dagen. Folktandvården i Marks kommun firar dagen genom att stå på Skene Marten för att prata om Frisktandvård och munhälsa. De arrangerar också en tävling där förbipasserande har chansen att vinna en eltandborste genom att gissa antalet sockerbitar i olika produkter.

Internationell satsning

Internationella munhälsodagen (World Oral Health Day) instiftades 2008 av tandläkarnas internationella samarbetsorganisation World Dental Federation, FDI. Syftet med dagen är att skapa ett gemensamt tillfälle att uppmärksamma betydelsen av oral hälsa globalt, regionalt och nationellt. I Sverige uppmärksammas Internationella munhälsodagen med en rad olika aktiviteter runt om i landet.

uiqt|wBqvnw5nwts|ivl%vizlmvH%vozmoqwv5{mqvnw5nwts|ivl%vizlmvH%vozmoqwv5{m