Klinikkoordinator Kristina Berner

Vilken bakgrund har du inom tandvården?
- Jag började som tandsköterska 1983 och har nu arbetat som klinikkoordinator i tre år. Som klinikkoordinator håller man ihop det administrativa på kliniken som schema, varuinköp, ekonomi och rutiner. Jag jobbar dessutom mycket med det förebyggande arbetet med munhälsan.

Varför valde du att arbeta i Folktandvården Västra Götaland?
- Därför att Folktandvården står för värden som jag delar, och då är det roligt att gå till jobbet. Jag brinner verkligen för det förebyggande arbetet och gillar att vi får träffa både barn, ungdomar, vuxna och äldre. Det är också en stor fördel att man hela tiden får utveckla sin kompetens genom att arbeta nära specialisttandvården.

Varför ville du bli klinikkoordinator?
- Mitt intresse för tandvård och en önskan om att ta mig an nya utmaningar gjorde att jag tog chansen när en koordinatortjänst blev ledig. Rollen passar mig bra eftersom jag trivs med att planera, strukturera och dela med mig av mina erfarenheter. Att vara med och driva en verksamhet är verkligen spännande!

Vad är det bästa med ditt jobb?
- Att jag kan påverka och se resultatet av mitt arbete. Det är roligt när det blir som man har tänkt sig och kliniken går bra.

Vad vill du säga till den som funderar på att bli klinikkoordinator?
- Först bör man ha flera års erfarenhet av att jobba inom tandvård och sen är det viktigt att man kan se helheten på kliniken. Den som känner sig redo att satsa, tycker jag absolut ska prova på jobbet som klinikkoordinator.

 

uiqt|wBqvnw5nwts|ivl%vizlmvH%vozmoqwv5{mqvnw5nwts|ivl%vizlmvH%vozmoqwv5{m