Här är frågorna VGR lyfter i Almedalen

Hur skapar vi bättre förståelse mellan den nära vården och specialistvården? Vem ska finansiera den nya stambanan mellan Göteborg och Stockholm? Vad är framtidens design för hållbar handel? Det är några av frågeställningarna som VGR lyfter i Almedalen i år.

Första veckan i juli drar Almedalsveckan igång. I år väljer VGR att bland annat fokusera på omställningen av hälso- och sjukvården, finansiering av järnvägar, ungas medieval inför valet och om VGR kan effektivisera arbetsmarknadspolitiken genom regionalisering. Med de här frågorna vill VGR påverka beslutsfattare på nationell nivå och väcka debatt. Det handlar också om att visa upp områden där VGR som region är framstående. Frågorna kommer att lyftas i forum som seminarier, paneldebatter och samtal.

För sjätte året i rad samverkar VGR med andra västsvenska aktörer inom den Västsvenska Arenan - en av de största aktörerna i Almedalen och som hade cirka 8000 besökare förra året.

När programmet är helt färdigt kommer seminarierna att presenteras VGR:s webbsida www.vgregion.se/almedalen. Alla seminarier som VGR anordnar kommer att livestreamas på Facebook.

Västsvenska Arenan - ett samarbete

Västra Götalandsregionen ingår tillsammans med Göteborgs Stad, Västsvenska Handelskammaren, Göteborgs universitet, Chalmers, Högskolan i Borås, Högskolan i Skövde och Högskolan Väst i den Västsvenska Arenan. 
Läs mer om Västsvenska Arenan här

Senast uppdaterad: 2019-04-05 00:04