Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Katti Hoflin – ny kulturchef i Västra Götalandsregionen

Publicerad:
I februari tillträder Katti Hoflin som kulturchef i Västra Götalandsregionen. Foto: Stockholms stadsbibliotek, fotograf Mattias P Dahlqvist

Den 12 februari tillträder Katti Hoflin som Västra Götalandsregionens kulturchef. Hon lämnar då en chefstjänst som stadsbibliotekarie på Stadsbiblioteket i Stockholm.

— Västra Götalandsregionen är en ledande kulturregion i Sverige. Vi har landets största regionala kulturbudget. Vår önskan och målsättning är att fler ska kunna ta del av kultur, inte minst barn och unga. Jag är övertygad om att Katti Hoflins erfarenheter och egenskaper är precis vad som behövs för att leda den utvecklingen, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Katti Hoflin lämnar en chefstjänst som stadsbibliotekarie på Stadsbiblioteket i Stockholm. Hon är även ordförande i regeringens Läsdelegation - ett uppdrag som sträcker sig till juni 2018. Tidigare har hon bland annat varit verksamhetschef för Dunkers kulturhus, Helsingborgs kulturskola och stadsmuseum. Hon har också varit chef för barn och ungdomsverksamheterna på Kulturhuset i Stockholm och anlitad som expert inom Statens Kulturråd. Under åren har Katti Hoflin också arbetat med musik och författande. För många är hon ett känt ansikte från sin tid som programledare för teveprogram som Bullen, Bolibompa och Nu är det NU!

— Katti Hoflin har inte bara en mångfasetterad bakgrund från kultursfären utan också de personliga egenskaper och ledaregenskaper som vi efterfrågar. I Katti Hoflin ser jag en trygg och erfaren chef som kan inspirera och samarbeta såväl internt med medarbetare och politiker som externt med viktiga aktörer och intressenter, säger Ann-Sofi Lodin.

— När jag blev erbjuden jobbet som kulturchef i Västra Götalandsregionen var det omöjligt att tacka nej. Jag går inte från ett uppdrag - jag går till Västra Götalandsregionen. Och det är med glädje och ödmjukhet jag ser fram mot att vara en del i denna dynamiska region där man verkligen förstår kulturens framträdande roll för hållbar utveckling, säger Katti Hoflin.

Katti Hoflin efterträder Staffan Rydén som går i pension.

Publicerad: