Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

4 mars: Ytterligare två bekräftade fall av coronavirusinfektion (covid-19) i Västra Götaland

Två nya fall av covid-19 har i dag bekräftats i Göteborgsområdet. Den ena har smittats under resa i Iran och insjuknat efter hemkomst till Sverige. Den andra har smittats under resa i norra Italien och efter hemkomst kontaktat vården på grund av luftvägssymtom.

– Båda dessa nya bekräftade fall har kontaktat 1177 Vårdguiden och kommit direkt till infektionskliniken för provtagning. Båda har en lindrig sjukdomsbild, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg, Smittskydd Västra Götaland.

Kontaktspårning av närkontakter och andra personer har påbörjats även kring dessa fall.

Totalt har elva personer i Västra Götaland nu – onsdag 4 mars 2020 klockan 09.30 – bekräftats positiva för covid-19. Merparten har smittats i norra Italien.

– Samtliga fall i Västra Götaland har smittats utomlands eller varit i kontakt med personer som smittats utomlands. Att vi upptäcker fler fall är väntat och det visar att våra rutiner och vårt system fungerar när det gäller att identifiera, provta och omhänderta smittade, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg.


Senast uppdaterad: 2020-03-04 09:32