Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Argentinas ambassadör på besök i Västra Götaland

Publicerad: Uppdaterad:
Från vänster: Magnus Berntsson, ordförande i VGR:s regionfullmäktige, Staffan Rydén, VGR:s kulturchef, ambassadör H.E. Mrs. Nélida Maria Contreras de Ecker, Anton César, protokollansvarig, VGR och Mr Facundo Ortiz, assistent till ambassadören.

Förra året tillträdde H.E. Mrs. Nélida Maria Contreras de Ecker som Argentinas ambassadör i Sverige efter att landet varit utan ambassadör i fem år. Som nytillträdd ambassadör, stationerad i Sverige, vill hon bekanta sig och skapa kontakt med Sveriges regioner. Den 25 oktober besökte ambassadören Västra Götaland för att skapa nya relationer och hitta samarbetsområden.

Ambassadören träffade Magnus Berntsson, ordförande i Västra Götalandsregionens (VGR) regionfullmäktige samt Staffan Rydén, VGR:s kulturchef. Ambassadören träffade även företrädare för Exportcenter Västra Götaland som har ett regeringsuppdrag att främja svensk export och utländska investeringar i länet. Det finns potential för samarbeten inom flera sektorer såsom avfallshantering och sol- och vindenergi, men också inom den kreativa sektorn. I Argentina satsas det på dataspelsdesign och Skövde lyftes upp som ett svenskt spelnav.

– Det finns intressanta samarbetsområden inom kulturfrågor som vi nu ska följa upp och knyta band till en regional motsvarighet. Jag uppfattar också att vatten- och den hållbara energisektorn är viktiga områden där det västsvenska näringslivet har mycket att bidra med, säger Magnus Berntsson.

Samtalet kom även in på Evert Taube, en betydelsefull västsvensk kulturpersonlighet som i sina gärningar gjorde mycket för relationen mellan länderna.


Publicerad: