Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Bekräftat dödsfall av covid-19 i Västra Götaland

Västra Götalandsregionen har fått sitt första dödsfall i coronavirusinfektion covid-19. Det handlar om en äldre person som under en period har vårdats på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Av hänsyn till närstående kommer inga personliga uppgifter om den avlidna personen att lämnas ut.

– Det var tyvärr inte helt oväntat att vi förr eller senare skulle få ett dödsfall, men det är givetvis oerhört ledsamt. Nu går våra tankar till den avlidnes vänner och familj, säger Peter Ulleryd, smittskyddsläkare på Smittskydd Västra Götaland.

För Smittskydd Västra Götaland innebär dödsfallet inte någon förändring i det fortsatta smittskyddsarbetet.

– Som vi tidigare har berättat håller arbetet på att skifta fokus. Det är inte längre viktigt att i övrigt friska personer som får luftvägsbesvär kommer in för provtagning. Nu är det prioriterat att skydda riskgrupper som äldre och personer med kroniska sjukdomar från att smittas, säger han.

Senast uppdaterad: 2020-04-06 15:36