Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Brist på influensavaccin

Publicerad: Uppdaterad:
Fotograf: Henrik Mellström Dahlgren

Det finns fortfarande influensavaccin på många vårdcentraler i Västra Götaland. Personer i riskgrupp som vill vaccinera sig hänvisas till sin vårdcentral.

Även om fler doser influensavaccin har levererats till Västra Götalandsregionen hittills i år, än totalt under hela den föregående säsongen, har efterfrågan varit större. Sjukvården arbetar nu med att omfördela de doser som finns.

Fram till slutet av november har mycket få personer blivit sjuka i influensa i Sverige. När smittspridningen tar fart kan man minska risken att bli smittad genom att undvika folksamlingar inomhus och ha god handhygien, samt att inte umgås med sjuka personer. Det finns läkemedel som kan minska symtomen i influensa om behandlingen påbörjas tidigt. Om en person i riskgrupp blir sjuk i influensa bör sjukvården kontaktas i ett tidigt skede.

1177 Vårdguiden: Vaccinering mot säsongens influensa


Publicerad: