Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Drop-in-vaccination i Västra Götaland – ”Hoppas många vill passa på”

Publicerad: Uppdaterad:

 

Stora vaccinationsdagen 2 oktober klockan 10–14

Nu öppnar samhället upp och vi återgår till det mer normala. Då är det extra viktigt att du har ett bra skydd mot covid-19.

Lördag den 2 oktober gör vi tillsammans en kraftsamling för att så många som möjligt ska vaccinera sig mot covid-19.

Mellan 10.00–14.00 har vaccinatörer i Västra Götaland öppet för drop-in, och dessutom finns vaccinatörer på flera olika platser där många människor rör sig.

Just nu är tillgången på vaccin god och fram till och med första veckan i oktober är många vaccinatörer igång med vaccinationsarbetet. Därefter kommer antalet vaccinatörer minska och det blir svårare att hitta en tid som passar just dig. Så passa på att vaccinera dig nu!

Hitta din vaccinatör på 1177.se/Vastra-Gotaland

Lördag 2 oktober kl 10-14 håller vaccinatörer runtom i Västra Götaland extra öppet med drop-in-vaccination mot covid-19. Det kommer att finnas vaccinatörer på minst 117 platser och i de flesta kommuner.

Arrangemanget är ett sätt att underlätta för personer från 16 år som ännu inte fått sin första dos. Det går även bra att ta dos två, om det gått minst fyra veckor sedan första dosen.

– Genom att erbjuda vaccination på en lördag och på många ställen samtidigt, vill vi göra det ännu enklare att vaccinera sig. Det behövs inte heller någon tidsbokning eftersom vaccinatörerna har drop-in, säger vaccinationssamordnare Kristine Rygge.

Drop-in i nästan alla kommuner

Det kommer att finnas vaccinatörer med drop-in i alla kommuner i Västra Götaland utom i några få där vaccinationstäckningen redan är hög.

– Nu när samhället öppnar upp och vi återgår till ett mer normalt vardagsliv har vi allt att vinna på att så många som möjligt är fullvaccinerade, säger vaccinationssamordnare Kristine Rygge.

Just nu är tillgången på vaccin god och fram till och med den 11 oktober är många vaccinatörer igång med vaccinationsarbetet. Därefter kommer antalet vaccinatörer minska, och det kan bli svårare att hitta lediga tider som passar.

– Det är fantastiskt roligt att vi kan samla vaccinatörer på så många platser. Jag hoppas verkligen att många vill passa på att ta sin första dos under dagen. Vaccinet är fortfarande det bästa skydd vi har mot att bli allvarligt sjuk i covid -19, säger vaccinationssamordnare Kristine Rygge.

De vaccin som kommer att ges under dagen är Pfizers eller Modernas. Det kostar ingenting att vaccinera sig.

Förutom alla de vaccinatörer som har extra öppet med drop-in under lördagen finns  möjlighet i samband med vissa sportarrangemang och under West Pride i Göteborg som pågår samtidigt.

Läs också (vgrfokus.se):

Nu intensifieras arbetet med att få fler vaccinerade i Västra Götaland 

Ta den för laget – Frölunda hockey antar VGR:s utmaning


Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2022-01-04 14:15