Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

ElectriCity vinner UITP Awards 2017

Publicerad: Uppdaterad:
FOTO: Lars Ardarve

ElectriCity-samarbetet kring elektrifierade transporter i Göteborg vann förstapriset i kategorin "operational and technical excellence" när den prestigefyllda tävlingen UITP Awards 2017 avgjordes i Montreal den 17 maj.

Priset togs emot av Volvo bussar och Västtrafik, som, tillsammans med Västra Götalandsregionen, är några av huvudaktörerna i ElectriCity. Samarbetets mest publika del är busslinje 55 där 10 elektrifierade Volvobussar går i trafik mellan Chalmers båda campus sedan 2015. Hittills har fler än 1,5 miljoner resenärer åkt linje 55.

– Det är fantastiskt roligt att vi får den här utmärkelsen. Det är många parter som tillsammans bidragit till att projektet blivit så framgångsrikt. ElectriCity väcker stort intresse i hela världen och priset är en bekräftelse på att det vi gör i Göteborg är något unikt, säger Roger Vahnberg, vice vd Västtrafik.  

Priskommittén motiverar sitt val med att "projektet framgångsrikt integrerar alla delar av en modern, bussbaserad transportlösning och visar hur framtidens busstrafik kan utvecklas globalt. Den innovativa tekniken används i skarp trafik och ingår helt i kollektivtrafiksystemet."

ElectriCity

Kontakt

Västtrafiks presstjänst
0771-41 43 99
press@vasttrafik.se


Publicerad: