Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Eva Arrdal blir direktör för ny logistikförvaltning när VGR anpassas till ny politisk organisation

Publicerad:
Porträtt av kvinna med ljust hår och mörkbågade glasögon. Hon har mörk kavaj på sig.

Den 1 januari tillträder Eva Arrdal som direktör för den nya förvaltning som får ansvar för Västra Götalandsregionens (VGR:s) logistikuppdrag.

Den 1 januari 2023 träder den nya politiska organisationen i kraft. Då upphör nuvarande servicenämnd och fastighetsnämnd och ersätts av en fastighet-, stöd- och servicestyrelse respektive en logistikstyrelse. Regiondirektör Håkan Sandahl har nu utsett Eva Arrdal till direktör för den förvaltning som får ansvar för logistikuppdraget.

Eva Arrdal har haft flera chefs- och direktörsroller i VGR sedan 1997, bland annat på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Koncernkontoret, där hon i dag är senior strateg. Hon tillträder den nya tjänsten den 1 januari i samband med att förvaltningen bildas. 

Den nya förvaltningen kommer att ansvara för logistik- och försörjningsfunktioner, för försörjning av varor och tjänster till alla VGR:s verksamheter. Det handlar till exempel om pålitliga och hållbara leveranser av mat och materiel, för att invånarna ska ha tillgång till en god hälso- och sjukvård.

– Med Eva Arrdal får vi en logistikdirektör med öga för helhet och processer. Hon har handlingskraft här och nu, utan att tappa det långsiktiga perspektivet – egenskaper som behövs när den nya förvaltningen tar form, säger regiondirektör Håkan Sandahl.

– Strukturer och tydliga, kända processer är viktiga förutsättningar för en trygg och bra arbetsmiljö och för pålitliga leveranser till VGR:s viktiga verksamheter. Jag ser fram emot att lära känna chefer och medarbetare och bygga vidare på den kompetens och erfarenhet som de tar med sig in i den nya förvaltningen, säger Eva Arrdal.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2022-11-23 15:00