Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Film i Väst tar med tio samproduktioner till Toronto

Publicerad: Uppdaterad:

7 september invigs Nordamerikas viktigaste filmfestival, Toronto International Film Festival. I år visas tio av Film i Västs samproduktioner på festivalen, ett rekord. Janus Metz film Borg om mötet mellan tennislegendarerna John McEnroe och Björn Borg inviger hela festivalen och det är första gången en svensk film får den äran. Utmärkande för i år är också att samproduktionerna visas i de finaste sektionerna under festivalen.

– Av de tio filmerna är tre inspelade i Göteborg och tre i Trollhättan. Alla är postproducerade i Västra Götaland. Det är ett mycket gott betyg för Skandinaviens främsta filmregion. De internationella framgångarna i Toronto, Cannes och Berlin bidrar till att locka fler publikt och konstnärligt intressanta svenska och internationella filmproduktioner till vår region, säger Mikael Fellenius, VD för Film i Väst.


Publicerad: