Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Framgångsrika neonatologiutbildningar

Publicerad: Uppdaterad:
FOTO: Wikipedia Commons

Västra Götalandsregionens personalutskott informerades vid sitt sammanträde den 20 september om att den pågående satsningen på utbildningarna i neonatologi och neonatal intensivvård har gett mycket positiva resultat.

Sedan 2016 har personalutskottet avsatt extra medel för utbildningar inom neonatologi och neonatal intensivvård. Hittills har det totalt handlat om nästan 4 miljoner kronor. Totalt har 28 sjuksköterskor hittills gått någon av utbildningarna.

Den neonatala IVA-verksamheten har brottats med ett svårt bemanningsläge. Under 2014 och 2015 slutade det fler sjuksköterskor än man kunde rekrytera.

-Jag är glad och kan konstatera att våra extrasatsningar har gett en mycket god effekt, säger Gunilla Levén (M), personalutskottets ordförande. Både 2016 och hittills under 2017 har vi ett markant överskott i rekryteringen.

Satsningen på dessa utbildningar fortsätter under hösten och målsättningen är att starta två grund- och två fortsättningskurser per år framöver.


Publicerad: