Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Framtidens medarbetare provar vårdyrket

Publicerad: Uppdaterad:
Sofia Herrström vill visa unga de möjligheter som finns till en karriär inom hälso- och sjukvården.

På Kunskap & Framtid kan unga vuxna och andra som funderar över nästa steg i livet träffa representanter från både utbildningar, skolor och arbetsgivare mellan den 23-25 november på Svenska Mässan i Göteborg. Västra Götalandsregionen är på plats för att visa vilka möjligheter som väntar den som pluggar till ett yrke inom hälso- och sjukvården.

Västra Götalandsregionen är en av Sveriges största arbetsgivare med över 53 000 medarbetare inom ett hundratal olika yrkesgrupper. De flesta arbetar inom hälso- och sjukvården. På Kunskap & Framtid får besökarna chansen att träffa några av medarbetarna och testa vad de gör en vanlig dag på jobbet.

I montern står representanter från HR tillsammans med bland annat en arbetsterapeut, medicinsk sekreterare, röntgensjuksköterska och tandläkare för att svara på frågor om hur det är att jobba med hälso- och sjukvård.

Fysioterapeuten och ergonomen Elin visar hur ett diskbråck ser ut.
Fysioterapeuten och ergonomen Elin visar hur ett diskbråck ser ut.

Det är första gången som Västra Götalandsregionen deltar som arbetsgivare på Kunskap & Framtid. Förhoppningen är att inspirera unga i deras planer för framtiden och samtidigt visa den bredd av yrken och möjligheter som finns inom hälso- och sjukvården.

– För att vi i Västra Götalandsregionen ska klara vårt uppdrag att ge god hälso- och sjukvård till invånarna även i framtiden måste vi visa de spännande och stimulerande yrken som finns hos oss, säger Kristina Wallén, HR-strateg, som arbetar med tidig kompetensförsörjning i Västra Götalandsregionen.

Besökarna får testa att ta ett blodprov från en armattrapp.
Besökarna får testa att ta ett blodprov från en armatrapp.

Sofia Herrström, HR-specialist i Västra Götalandsregionen, har planerat och deltar i montern för att prata med intresserade besökare. Hon ser fördelarna med att tidigt prata med unga om deras tankar och drömmar om framtiden.

– Vi är en stor arbetsgivare där du som medarbetare har stora möjligheter att utvecklas genom att fördjupa och bredda din kompetens, byta arbetsplats eller till och med yrke utan att byta arbetsgivare. Genom att tidigt intressera unga för våra yrken och oss som arbetsgivare vill vi på sikt kunna rekrytera och behålla medarbetare med rätt kompetens för framtidens hälso- och sjukvård, säger Sofia.

Kunskap & Framtid har öppet klockan 10.00–16.00 mellan den 23–25 november på Svenska Mässan i Göteborg.

Läs mer om Kunskap & Framtid

Följ VGR jobb på Instagram

Kontakt

Kristina Wallén
HR-strateg, Koncernkontoret
kristina.wallen@vgregion.se
0700 82 30 75


Publicerad: