Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Regionstyrelsen 28 juni

36 miljoner kronor i stöd till folkhälsoarbete

Regionstyrelsen fördelar sammanlagt 36,2 miljoner kronor för 2023-2025 till organisationer som arbetar för att stärka folkhälsan i Västra Götaland. 12,2 miljoner kronor fördelas under 2023.

Följande organisationer får del av stödet:

  • Elektra/Fryshuset
  • Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande (NTF)
  • Länsnykterhetsförbundet Västra Götaland
  • Kvinnojourer i Västra Götalandsregionen
  • Tjejjouren Väst
  • Räddningsmissionen
  • Stadsmissionen Göteborg

Stödet syftar till att gynna folkhälsan i Västra Götaland med utgångspunkt i den regionala utvecklingsstrategin och VGR:s mål för social hållbarhet 2030.

 

6,5 miljoner kronor i stöd för mänskliga rättigheter

Regionstyrelsen beslutar att fördela 6,5 miljoner kronor i verksamhetsstöd till organisationer som företräder nationella minoriteter, hbtqi- och barnrättsorganisationer samt paraplyorganisationer inom funktionshinderrörelsen.

Stödet syftar till att främja mänskliga rättigheter och skapa förutsättningar för jämlika livsvillkor för barn, nationella minoriteter, hbtqi-personer och personer med funktionsnedsättning. Stödet ska användas till att samordna, främja och effektivisera arbetet med mänskliga rättigheter i Västra Götaland och på så sätt bidra till mer jämlika livsvillkor för invånarna.

Stödet är en del av genomförandet av den regionala utvecklingsstrategin för Västra Götaland för åren 2021- 2030 och bidrar till att uppfylla Västra Götalandsregionens mål för social hållbarhet 2030.

Alla beslut i korthet

Handlingar till sammanträdet


Senast uppdaterad: 2022-06-28 14:10