Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Integration, miljö och regional planering i fokus

Publicerad: Uppdaterad:

Integration, miljö och regional planering var i fokus när läns- och regionledningen träffas för att prata samverkan i förra veckan.

2013 tecknades ett samverkansavtal  mellan VGR och Länsstyrelsen för att fördjupa vår samverkan generellt och ett antal områden lyftes också som särskilt viktigt att fokusera på inledningsvis. En gång per år träffas läns- och regionledning. Från VGR deltar Johnny Magnusson (M), Helén Eliasson (S) och regiondirektör Ann-Sofi Lodin. Från Länsstyrelsen deltar landshövding Anders Danielsson och länsöverdirektör Lisbeth Schultze. Syftet med ledningsmötena är dels att avrapportera arbetet som pågår och dels att diskutera framtiden.

Mötet i förra veckan var det första sen Anders Danielsson tillträdde som landshövding och han har också varit runt och träffat alla kommunledningar. Så mycket av tiden gick åt till att tala om samverkan mellan kommunnivån – delregional nivå – regional nivå, där vi på regional nivå är två aktörer med olika uppdrag men med liknande kontakter utåt.

Därefter låg fokus i samtalet på integration, miljö och regional planering (tre av de fokuserade samverkansområdena).


Publicerad: