Ior Berglund blir direktör för förvaltningen Fastighet, stöd och service

Publicerad:
Leende kvinna med kort hår. Hon har ett färgglatt halsband och en orange kavaj.
Fotograf: Mölndals stad

Regiondirektör Håkan Sandahl har utsett Ior Berglund till förvaltningsdirektör i Västra Götalandsregionen (VGR) med ansvar för fastighet, stöd och service. Hon tillträder den 21 augusti

Förvaltningen Fastighet, stöd och service har uppdraget att stötta och avlasta VGR:s övriga verksamheter. Det är viktigt, inte minst nu när VGR ställer om hälso- och sjukvården och förändrar arbetssätten. Omställningen behövs bland annat för att kunna möta samhällets ökande vårdbehov och bristen på arbetskraft.

– Ior Berglund har lett och drivit utveckling i komplexa organisationer under flera år. Hennes förmåga att skapa och utveckla relationer och samarbeten kommer att vara betydelsefull i vårt fortsatta förändringsarbete. Samverkan internt och externt är avgörande om vi ska kunna genomföra våra strategier, säger regiondirektör Håkan Sandahl.

Ior Berglund är i dag kommundirektör i Herrljunga kommun. Hon har också varit förvaltningschef för serviceförvaltningen i Mölndals stad. Tidigare arbetade hon i den privata sektorn med fastighets- och stödtjänster till stora kunder inom både den offentliga sektorn och näringslivet.

– För att klara framtidens välfärd behöver vi vara innovativa och nytänkande. Jag ser verkligen fram emot att lära känna människorna och verksamheterna i VGR. Tillsammans kommer vi att utveckla långsiktigt hållbara lösningar för invånarna i Västra Götaland och för de förvaltningar som Fastighet stöd och service stöttar, säger Ior Berglund.

Ior Berglund tillträder den 21 augusti. Hon efterträder då Mikael Forslund som varit tillförordnad förvaltningsdirektör sedan den 1 mars. Han går i pension omkring den 1 september.