Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Johnny Magnusson: Får vi bara spåren, kör vi så det ryker

Publicerad: Uppdaterad:

På måndagskvällen höll Västra Götalandsregionen (VGR) ett fullsatt seminarium i Almedalen om järnvägssträckan Göteborg – Borås. Tre tydliga besked gavs, bland annat ett till regeringen och finansministern. "Statens del i det hela, att bygga infrastruktur, är det enda som stoppar oss. Får vi bara dit spåren, så kör vi på dem så det ryker", säger Johnny Magnusson, regionstyrelsens ordförande.

På scen stod Karin Svensson Smith, ordförande riksdagens trafikutskott, Catharina Håkansson Boman, Sverigeförhandlingen, Håkan Wennerström, regional direktör Trafikverket Väst, Johan Trouvé, VD Västsvenska handelskammaren och Johnny Magnusson, ordförande regionstyrelsen VGR. 

Här kan man se hela seminariet ”Med ny järnväg lyfter Sverige”

Tre tydliga besked gavs under seminariet: 

  1. Samtliga seminariedeltagare förespråkar lånefinansiering och är kritiska till finansministerns återhållsamhet.
  2. Johnny Magnusson framhöll att VGR är beredd att medfinansiera. 
  3. Trafikverket lutar i nuläget åt att i sitt förslag till nationell plan föreslå att utredningen på sträckan börjar om, vilket skulle innebära att ingen byggstart föreslås inom planperioden. 

Se också videointervju med Karin Svensson Smith respektive Johnny Magnusson.

Kontakt

Gabriel Holmqvist
Pressekreterare, Västra Götalandsregionen
0700-82 54 01


Publicerad: