Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Karin Holm Kaloczy blir förvaltningschef för Regiongemensam hälso- och sjukvård

Publicerad: Uppdaterad:

Karin Holm Kaloczy har utsetts till direktör för den nya förvaltningen Regiongemensam hälso- och sjukvård. Hon tillträder den 1 april.

Karin Holm Kaloczy tillträder som förvaltningschef för Regiongemensam hälso- och sjukvård den 1 april. Hon kommer senast från Aleris där hon var vd för sjukvårdsverksamheterna i Sverige. Karin Holm Kaloczy är ekonom i grunden och har en bred erfarenhet från bland annat Volvo Lastvagnar AB, där hon varit logistikchef och Capio där hon haft en rad olika ledande befattningar.

– I Karin får Regiongemensam hälso- och sjukvård en handlingskraftig och analytisk förvaltningsdirektör med gedigna ledaregenskaper. Hennes engagemang lyser igenom i allt hon gör och hon är känd för att skapa ett positivt arbetsklimat, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

– Jag tar på mig min nya roll med nyfikenhet och ödmjukhet, säger Karin Holm Kaloczy. Med mig tar jag erfarenheten från mina tidigare jobb. Jag har varit verksam i privata näringar hela mitt yrkesverksamma liv men tror mycket på att röra sig mellan det privata och offentliga. Det mår samhället bra av. En verksamhet blir aldrig bättre än medarbetarnas vilja och förutsättningar. Att medarbetarna har ansvar för sin vardag – där det händer – är min vision. Vi måste ta vara på kraften och kunskapen i organisationen. Det är min vision och så jag vill leda och jobba.

Förvaltningen Regiongemensam hälso- och sjukvård bildades organisatoriskt 1 januari och kommer att ha hälsofrämjande nära vård som huvudsaklig verksamhetsinriktning. Verksamheter som ingår är till exempel barn och ungdomsmedicin och öppenvårdsgynekologi i göteborgsområdet, VGR:s barnmorskemottagningar, kompetenscentra inom t.ex. sexualmedicin samt sjukvårdens larmcentral och 1177 vårdguiden på telefon. Primärvårdens studierektorsfunktion samt FoU kommer att ingå i ansvarsområdet liksom VGR:s samlade smittskyddsverksamhet och sjukhusapotek.

– Jag ser att Karin Holm Kaloczy kommer att kunna utveckla verksamheten och skapa förutsättningar att skapa största möjliga värde för patienten och invånaren. I hennes uppdrag ligger att bygga upp förvaltningens organisation, där olika kulturer och arbetssätt ska fogas samman till något nytt. Prioriterade områden är omställningen i vården, framtidens vårdinformationsmiljö och arbetsgivarvarumärket. Målet är en sammanhållen och tillgänglig hälso- och sjukvård som ges med högsta kvalitet och patientsäkerhet samt bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Jag önskar henne varmt välkommen i den nya rollen, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.


Publicerad: