Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kommande vaccin mot covid-19

De kommande vaccinen mot covid-19 kommer att vara ett mycket viktigt verktyg för att minska smittspridningen och sjukligheten. I nuläget är inte så mycket känt om de aktuella vaccinerna och utvärderingar pågår både hos läkemedelsföretagen och myndigheter.

Till exempel vet vi ännu inte vilka vaccin som kan bli aktuella och när, hur effektiva de är i olika grupper eller hur många doser av respektive vaccin som kommer till VGR.

Det pågår ett intensivt arbete i regionen för att kunna erbjuda vaccination av de prioriterade grupperna när vaccin väl börjar levereras, kanske i början av nästa år. Vissa delar av planeringen, till exempel tillgången på material som sprutor och kanyler har pågått under längre tid. Andra delar planeras successivt och vissa delar kan planeras först när vi får veta detaljerna om respektive vaccin och vilken grupp de ska erbjudas till.

Beslut om till exempel vilka grupper som är prioriterade, och vilket vaccin respektive grupp ska erbjudas, fattas i första hand av Folkhälsomyndigheten.


Senast uppdaterad: 2021-11-29 15:57