Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kommentar med anledning av tredje dos till äldre

Den 28 september meddelade Folkhälsomyndigheten att man nu rekommenderar en tredje dos vaccin till äldre.

– Det är ett väntat besked från Folkhälsomyndigheten och vaccinationsorganisationen inom VGR är väl förberedd. Vi kommer följa rekommendationen och det pågår redan nu ett arbete för att organisera även denna vaccination. Vi behöver vaccinera i bästa möjliga ordning och så snart som möjligt erbjuda tredje dos till dem som bor på särskilt boende (SÄBO), personer med hemtjänst och personer med hemsjukvård. Därefter kommer vi att erbjuda en tredje dos till alla över 80 år. Information om hur det ska gå till kommer så snart planen är klar, säger Kristine Rygge, vaccinationssamordnare i Västra Götalandsregionen.

Vaccinationssamordningen i VGR arbetar samtidigt med att öka vaccinationsgraden i områden med en lägre täckningsgrad och inleder inom ett par veckor även vaccination av barn från 12 år.


Senast uppdaterad: 2021-09-28 16:07