Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kostnadsfri parkering för personal vid sjukhus i Västra Götalandsregionen

Regionstyrelsen har beslutat att personal vid sjukhus i Västra Götalandsregionen kan nyttja kostnadsfri personalparkering från 16 april 2020. Möjligheten till fri parkering gäller under den tid som beslutet omfattar. Beslutet gäller endast vid de sjukhus där personalparkeringen förvaltas av Västfastigheter.

För att nyttja möjligheten till fri parkering, gör så här:

  1. Starta appen Parkera VGR.
  2. I appen finns ett tillstånd upplagt med benämningen covid-19. Tillståndet covid-19 är kostnadsfritt.
  3. Trots att tillståndet är kostnadsfritt måste det hämtas hem innan fordonet parkeras för att få tillgång till personalparkeringsplatserna.

Kostnadsfri personalparkering med detta parkeringstillstånd gäller enbart på de platser som är skyltade ”personal, giltigt tillstånd erfordras”

Regeringen beslutade 29 maj att förmåner som lämnas efter den 31 mars och till och med den 31 december 2020 i form av transport till och från arbetet för personal i vård- och omsorgsverksamhet undantas från beskattning. Beslutet omfattade även fria måltider i anslutning till arbetet.

Det finns ingen möjlighet att få tillbaka redan erlagd parkeringsavgift för perioden från Parkeringssystemet.

Möjligheten att köpa ordinarie tillstånd för personal i Parkera VGR kommer att tas bort under den period då kostnadsfri parkering erbjuds. Automatisk förnyelse av parkeringstillstånd kommer att avslutas. Det innebär att man kommer att behöva köpa nytt tillstånd då perioden för kostnadsfri parkering upphör.

Frågor och svar om kostnadsfri personalparkering

Eventuella frågor skickas via e-post till covid-19@vgregion.se       


Senast uppdaterad: 2022-01-04 14:25