Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Lars Loftäng – ny avdelningschef för koncerninköp

Publicerad: Uppdaterad:
Lars Loftäng

Lars Loftäng har utsetts till ny avdelningschef för koncerninköp inom Västra Götalandsregionen. Han kommer från RUAG Space AB i Göteborg där han är Senior Manager Supply.

Lars Loftäng har haft flera olika chefsbefattningar de senaste 20 åren inom bland annat RUAG Space AB och Saab Ericsson Space AB. Där han varit med och drivit såväl komplexa förändrings- som processutvecklingsarbeten.

– Jag tycker om att arbeta i en miljö där jag kan utveckla medarbetare och verksamhet och bidra till att skapa ökat värde, säger Lars Loftäng. Jag ser fram emot att få göra det i en organisation som hanterar samhällsviktiga områden som exempelvis hälso- och sjukvård. Med professionell inköpsverksamhet bidrar man till att förbättra vården, skapa användarnytta och till att vara säker på att pengar används på ett ansvarsfullt och korrekt sätt.

Koncerninköp tillhör Koncernstab verksamhetsuppföljning, ekonomi och inköp och har det övergripande ansvaret för inköpen i Västra Götalandsregionen och genomför regiongemensamma upphandlingar av varor och tjänster.

– Jag hälsar Lars Loftäng välkommen till Västra Götalandsregionen. Han kommer att spela en viktig roll i koncerninköps resa att bli allt mer strategiska och i att säkerställa att den regionala inköpspolicyn efterlevs. Det ska vara lätt att göra rätt för våra medarbetare när de beställer och köper in varor och tjänster, säger ekonomidirektör Joakim Björck.

Lars Loftäng tillträder sin nya tjänst senast den 15 juni i år och kommer vara placerad i Regionens hus i Göteborg.


Publicerad: