Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Magnus Berntsson omvald som ordförande i AER

Publicerad: Uppdaterad:

Den 5 juni stod det klart att Magnus Berntsson (KD) omvalts till ordförandeposten för Assembly of European Regions (AER). Västra Götalandsregionen (VGR) innehar ordförandeskapet sedan 2017. Magnus Berntsson, är ordförande för VGR:s miljönämnd och 2:e vice ordförande i regionfullmäktige. AER är Europas största regionnätverk, och samlar över 150 regioner över hela Europa, även i länder som inte är medlemmar i EU, t ex Turkiet och Ryssland.

Under VGR:s ordförandeskap har organisationen bland annat kommit att bli en erkänd samarbetspartner till EU:s institutioner. AER har framgångsrikt samlat Europas regioner i frågor som rör sammanhållningspolitiken, migration och miljölagstiftning. Arbetet har lett till flera möten med kommissionärer. Under hösten 2019 väntar ett intensifierat arbete med regionernas roll för att trygga en hållbar livsmedelsförsörjning,  Agenda2030, interkulturell dialog och demokrati som gemensam värdegrund.

AER arbetar också med erfarenhetsutbyten mellan regionala aktörer, och med projekt och finansiering. AER har också ett framgångsrikt ungdomsarbete och organiserar ett program, Eurodyssey, där unga vuxna ges chans att under sex månader testa ett arbete i ett annat medlemsland.

Läs mer om AER


 Vill du veta mer om AER är du välkommen att höra av sig till ansvarig tjänsteperson, Josef Gustafsson, enheten för externa relationer josef.gustafsson@vgregion.se


Publicerad: