Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Marcus först till fem Regionklassiker

Publicerad: Uppdaterad:

Marcus Lindstrand från VGR IT blev den förste att klara hela fem Regionklassiker. Bedriften uppmärksammades i måndags då projektledaren Lennart Blank kom på besök till arbetsplatsen i Vänersborg med tårta till alla medarbetare.

-Jag startade med Regionklassikern för fem år sedan som ett sätt att hålla mig motiverad att träna emellanåt, kommenterade Marcus. Jag tvingades steloperera ryggen för drygt tio år sedan och det här är ett fantastiskt trevligt sätt att hålla igång fysiken.

Regionklassikern består av 500 meter simning, 5 kilometer gång eller löpning, 3 mil cykling och 5 kilometer längdskidor - allt under ett års tid.

-Det är inga övermänskliga prestationer, säger Lennart Blank. Vem som helst kan klara av det precis som Marcus och jag vill utmana alla i Västra Götalandsregionen att ställa upp för ett friskare liv. Vi har nu delat ut drygt 700 enskilda medaljer sedan starten 2012, men vi har många fler på lager.

Marcus Lindstrand började för att han tyckte det var ett kul sätt att göra en jobbrelaterad motionsaktivitet. Men inte bara det.

-För något år sedan kunde min fru och mina två barn hänga med när vi gick Linnémarschen i Borås, sa Marcus. Det är nog det roligaste minnet. Dessutom gillar jag utmaningar och när det hällregnade vid ett skidlopp i Borås tyckte jag det var kul när jag fick ta i extra mycket för att komma runt. Precis som när det blåste rejält på cykelloppet Västkusten Runt häromåret.

Marcus Lindstrand är 44 år och bor i Trollhättan. Till vardags är han enhetschef på VGR IT med ansvar för informations- och kommunikationsteknik.

Lennart Blank hade med sig tårtor för att fira Marcus Lindstrands fem Regionklassiker. Något som också Marcus kollegor gladde sig åt.
Lennart Blank hade med sig tårtor för att fira Marcus Lindstrands fem Regionklassiker. Något som också Marcus kollegor gladde sig åt.

Läs mer om Regionklassikern


Publicerad: