Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Mejla din fråga om vaccinationskort-uppdaterad 180129

Publicerad: Uppdaterad:

Undrar du om du är vaccinerad mot mässling? Mejla din fråga till Regionarkivet för att söka din journal. Läs här vilka uppgifter du behöver skicka med.

Om du har behov av att få information om dina vaccinationer, skicka ett mejl till arkivnamnden@arkivnamnden.goteborg.se och ange följande uppgifter:

  • Vad du söker (till exempel lista över dina vaccinationer eller hela din journal)
  • Ditt namn
  • Ditt personnummer
  • Din folkbokföringsadress
  • Ditt telefonnummer

Om din journal finns bevarad på Regionarkivet får du ett utdrag ur journalen skickat till din folkbokföringsadress. Vi hanterar alla förfrågningar så fort vi kan.

Avgifter

Om du bara vill ha en kopia av den del av journalen som handlar om vaccinationer kostar det ingenting. De första nio sidorna är avgiftsfria. Om du vill ha hela din journal kostar tionde sidan 50 kronor, och därefter två kronor per sida.

Vilka journaler finns bevarade på Regionarkivet?

  • På Regionarkivet finns BVC-journaler från mottagningar inom Västra Götalandsregionen och elevhälsovårdsjournaler för skolor inom Göteborgs Stad.
  • Om du har gått i skolan i en annan kommun kan du kontakta den kommunen för att söka din elevhälsovårdsjournal.
  • Om du som barn gick till en BVC-mottagning som tillhört ett landsting som inte tillhör Västra Götalandsregionen kan du kontakta det landstinget för att söka din BVC-journal där.

BVC-journaler för personer födda innan 1983 kan ha gallrats av vården och går därför inte längre att få fram. BVC-journaler för personer födda från och med 1983 finns bevarade och förvaras hos Regionarkivet.

Observera att om du har haft mässling tidigare som barn, har du normalt redan immunitet mot mässling oavsett om du vaccinerats eller inte.


Publicerad: