Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Munskydd för personal i vårdlokaler från 4 juli

Publicerad:

Från och med på måndag 4 juli ska personal i VGR ha munskydd på sig när de vistas i vårdlokaler. Det är en försiktighetsåtgärd av omsorg för medarbetare och patienter i syfte att minska risken för smittspridning av covid-19.

Antalet bekräftade fall av covid-19 har ökat något i Västra Götaland de senaste veckorna. Sommaren innebär dessutom alltid ett ansträngt läge för vårdverksamheterna och medarbetarna behöver skyddas för smitta.

På måndag återinför VGR därför den regionala rutinen att all personal ska ha munskydd när de vistas i vårdlokaler. Den förebyggande åtgärden gäller bland annat inom sjukhus, vårdcentraler och tandvård.

– När munskydd används i vården kan de minska smittspridningen i situationer där människor inte kan hålla avstånd till varandra, säger pandemisamordnare Marga Brisman.

Läs mer:

Ökningen av bekräftade covid-19-fall fortsätter (Folkhälsomyndigheten)
Allt fler fall av covid-19 i Västra Götaland (VGRfokus.se)


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2022-07-01 15:05