Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nobel Week Dialogue: Water Matters

Publicerad: Uppdaterad:

Vatten är grundläggande för mänsklighetens överlevnad. Varje droppe är värdefull. I år kommer Nobel Week Dialogue att fokusera på ett ämne som är viktigt för oss alla. Hur påverkar mänskligheten haven? Var slösas vatten bort? Kan vi ändra våra mönster för vattenanvändning? Som en resurs, för vår hälsa, för miljön och i kulturen: WATER MATTERS.

Bland talarna finns Nobelpristagarna Peter Agre, Stefan W. Hell, Randy SchekmanBarry Sharpless och Dan Shechtman. Totalt kommer mer än 20 panellister att delta, bland annat Beatrice Fihnchef för den globala kampanjorganisation mot kärnvapenICAN, som fick Nobels fredspris 2017Diva Amon, djuphavsbiolog, Natural History Museum London, Johan Rockströmchef för Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) och professor vid Stockholm Resilience CentreGary WhiteVD och medgrundare till Water.org, Maude Barlowtidigare senior rådgivare till FN:s generalförsamling om mänsklig rätt till vatten samt Sandra Postel, chef och grundare av Global Water Policy Project. 

Nobel Week Dialogue arrangeras i samarbete med Carl Bennet AB, Ericsson, Göteborgs stad och Västra Götalandsregionen och organiseras av Nobel Media AB med stöd av Akzo Nobel och Carlsberg foundation. 

Kostnadsfri konferens

Nobel Week Dialogue är en kostnadsfri heldagskonferens som går av stapeln i Stockholm City Conference Centre den 9 december.

Evenemanget direktsänds hela dagen den 9 december på www.nobelprize.orgDelta i dialogen genom att använda hashtag #nobeldialogue på Twitter. 

Ta chansen - kom och diskutera, upptäck och utforska!


Publicerad: