Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ny rekommendation från Smittskydd Västra Götaland om distansundervisning på högstadiet och gymnasiet

Smittskydd Västra Götaland har gett ut en ny rekommendation för skolorna i Västra Götalandsregionen. Veckan efter sportlovsveckan rekommenderas fjärr- eller distansundervisning så långt möjligt i högstadier och gymnasieskolor. Bakgrunden är den ökade risken för smittspridning.

Med anledning av de senaste dygnens rapporter om smittspridning på fjällorterna samt förekomst av den brasilianska virusmutanten i en region i Sverige, rekommenderar Smittskydd Västra Götaland nu ytterligare åtgärder för att minska risken för smittspridningen i vår region.

Veckan efter sportlovsveckan rekommenderas fjärr- eller distansundervisning så långt möjligt i högstadier och gymnasieskolor i Västra Götaland.

Detta innebär att distansundervisning rekommenderas för vecka 8 för skolor i Västra Götaland med sportlovsvecka 7, och motsvarande rekommendation vecka 9 för de skolor som har sportlov vecka 8.

Covid-19-epidemiologin ändras snabbt, och därför kommer denna rekommendation sent. Vi är medvetna om att flera skolor kan behöva en eller några dagar att ställa om till denna nya rekommendation.

Det viktigaste liksom tidigare är att hålla avstånd och undvika närkontakt med nya människor utanför den krets som man redan umgås med på skolan eller i privatlivet, och att stanna hemma och provta sig vid symtom. Det finns inga rekommendationer om provtagning eller hemkarantän enbart på grund av resor inom landet.

Länk: Distansundervisning för högstadier och gymnasieskolor under veckan efter sportlovsveckan (Smittskydd Västra Götaland)


Senast uppdaterad: 2021-02-22 08:26