Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Regeringen påbörjar dialog om innovationspolitiken i Västra Götaland

Publicerad: Uppdaterad:
Statsminister Stefan Löfven besöker Trollhättan. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Den 25 oktober får Västra Götaland besök av statsminister Stefan Löfven och Nationella innovationsrådet. Det är första gången rådet träffas utanför Stockholm och därmed får en breddad dialog med akademi och näringslivet. Mötet hålls på Högskolan Väst i Trollhättan och syftet är att samla in fler perspektiv på den nationella innovationspolitiken för att stärka Sveriges konkurrenskraft.

Västra Götalandsregionen (VGR) är en av de samtalspartners som möter Stefan Löfven, statsråden Helene Hellmark Knutsson och Isabella Lövin i Trollhättan.

– Vi är glada att innovationsrådet valt Västra Götaland för en fördjupad dialog om innovation och näringslivsutveckling, säger Helena Lundberg Nilsson, regionutvecklingsdirektör i VGR. VGR har haft en aktiv innovationspolitik sedan starten av regionutvecklingsuppdraget för snart tjugo år sedan och vi uppskattar möjligheten att få diskutera viktiga framtidsfrågor med Innovationsrådet. Samtalet kommer bland annat att fokusera på våra regionala innovationsmiljöer och de utvecklingssatsningar som sker kopplat till dem,

För att ge kraft åt arbetet med att stärka Sverige som innovationsnation har statsminister Stefan Löfven inrättat Nationella innovationsrådet. Sverige ska vara världsledande inom innovation. Det ger svenska företag fördelar i en global ekonomi, lockar investeringar och skapar jobb i Sverige. I den nationella innovationspolitiken är det viktigt med stark lokal och regional medverkan. Därför vill innovationsrådet anordna regionala möten runt om i Sverige. Först ut är Trollhättan.

– Nya idéer som leder till nya jobb föds i hela Sverige, säger statsminister Stefan Löfven i ett pressmeddelande Därför måste hela Sverige vara en del av den nationella innovationspolitiken. Vi kommer framöver att samla olika aktörer runt om i Sverige för dialog om hur vi stärker regionerna och hela Sverige.

I anslutning till det inledande rådsmötet med speciellt inbjudna arrangeras även ett seminarium under eftermiddagen där regionråden Birgitta Losman (MP) och Kristina Jonäng (C) medverkar.

Se hela programmet för dagen här

Länk till regeringens pressmeddelande

Kontakt

Helena Lundberg Nilsson
Regionutvecklingsdirektör
070-663 09 18

Hanna Blomdahl
Regionutvecklare FOUU
076-051 75 42

Camilla Lundén
Kommunikatör
076-941 44 39


Publicerad: