Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Regionfullmäktige 30 november

Publicerad:

Färdtjänstintyg tillräckligt för sjukresa

Regionfullmäktige beslutade att återinföra att färdtjänsttillstånd är ett tillräckligt intyg för att få åka med taxi till sjukresa.  

Regionfullmäktige beslutade också att personer med färdtjänsttillstånd, avgiftsfritt, kan ha med sig följeslagare ha med sig följeslagare vid sjukresa med taxi.

Västra Götalandsregionen införde nya avgifter för sjukresa den 1 juni 2019. I samband med detta beslutades också att färdtjänsttillstånd inte längre skulle likställas med medicinskt intyg för att få resa med sjukresetaxi. Detta är alltså nu ändrat.

Pris för social hållbarhet

Regionfullmäktige delade ut Västra Götalandsregionens pris för social hållbarhet med fokus på folkhälsa och mänskliga rättigheter delades ut till journalisten Jonna Burén för sitt helhjärtade engagemang för jämlik hälsa, delaktighet och gemenskap. Prissumman är på 50 000 kronor.

Jonna Burén prisas för sitt arbete med att bryta tabun kring förlossningsskador. Jonna startade hashtaggen #alltserfint ut i januari 2020 där hittills över hundra kvinnor har delat med sig av sina berättelser om vardagen med förlossningsskador på sociala medie-kontona med samma namn.

Västra Götalandsregionens pris för social hållbarhet delas varje år ut till personer, föreningar eller verksamheter för sitt engagemang för social hållbarhet med fokus på folkhälsa och mänskliga rättigheter.

Intervju i VGRfokus med Jonna Burén

 

Alla beslut i korthet


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-11-30 16:01