Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Regionstyrelsen 19 februari

Publicerad: Uppdaterad:

Vid sitt sammanträde i dag beslutade regionstyrelsen bland annat att godkänna en granskning, som visar att Stiftelsen Skara Skolscen har svårt att nå en ekonomi i balans.

Fler utbildningsplatser behövs på Skara skolscen

Stiftelsen Skara skolscen har svårt att nå en ekonomi i balans. Det visar en granskning av stiftelsens verksamhet och ekonomi som gjorts av två utomstående personer, samt Kulturavdelningen på Västra Götalandsregionen.

– Skara skolscen har ett mycket gott renommé bland förberedande utbildningar i Sverige, säger kulturnämndens ordförande Conny Brännberg (KD). Det finns dock minst sju motsvarande utbildningar i Sverige så det är viktigt att ekonomin kommer i balans för att den långsiktiga konkurrenskraften ska kunna stärkas.

Tack vare extra stöd från både Skara kommun och kulturnämnden i Västra Götalandsregionen kommer skolscenen i år att nå ett mindre överskott. Men för att nå en hållbar ekonomi behövs åtgärder. Granskningen visar att den viktigaste är att öka utbildningsplatserna på skolscenen.

Hur många utbildningsplatser som ska finnas på Skara skolscen styrs av Myndigheten för yrkeshögskolan. Stiftelsen tittar på en ökning från 24 till 28 platser. Men det är just nu oklart om antalet platser kommer att öka.

Övriga åtgärder som studerats är en höjning av terminsavgiften, mer gruppundervisning och kulturpartners som kan sponsra verksamheten.

 

Alla beslut i korthet

Sammanträdets handlingar


Publicerad: