Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skaraborgs Sjukhus söker fler bröstmjölksdonatorer

Publicerad: Uppdaterad:

Neonatalavdelningen vid SkaS börjar få ont om donerad bröstmjölk. Sjukhuset efterlyser därför fler donatorer, för att säkerställa att mjölken inte tar slut inför sommaren.

På Skaraborgs Sjukhus neonatalavdelning vårdas sjuka och för tidigt födda barn. På avdelningen finns lager med donerad bröstmjölk som kan ges till de allra minsta patienterna. De lagren behöver nu fyllas på.

Än är lagren inte slut, och inget barn riskerar att bli utan mjölk. Men eftersom den donerade bröstmjölken bara står sig i sex månader, är det viktigt att alltid ligga steget före. Därför efterlyser man nya givare redan nu.

– Det är viktigt att se till att mjölken räcker under hela sommaren, särskilt eftersom man inte kan ge något annat än bröstmjölk att ge till de här små patienterna, säger Sofia Lans, enhetschef för neonatalavdelningen vid Skaraborgs Sjukhus.

För att donera bröstmjölk ska du bland annat vara fullt frisk och ha ett barn som inte är äldre än tre månader. Den som vill bli givare är välkommen att kontakta Skaraborgs Sjukhus neonatalavdelning på telefonnummer: 0500-43 19 28.

Sjukhuset har också en sida på Facebook för bröstmjölksdonation: Donera bröstmjölk, små barns räddning.


Publicerad: