Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

SMS till allmänheten den 14 december

Publicerad: Uppdaterad:

På måndag den 14 december kommer det att skickas ett sms till alla mobiltelefoner i landet. Avsändare är Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Folkhälsomyndigheten och texten är en uppmaning om att följa de nya skärpta råden som börjar gälla från och med måndag.

Texten i sms:et kommer lyda ”Information från myndigheterna: Följ de nya skärpta råden för att stoppa spridningen av covid-19. Läs mer på webbplatsen Krisinformation.”

Viktigt om sms-utskicket:
• Avsändarrad: "Fohm, MSB".
• Text: ”Information från myndigheterna: Följ de nya skärpta råden för att stoppa spridningen av covid-19. Läs mer på webbplatsen Krisinformation.”
• Länk: ingen.
Får du ett liknande sms med länk, klicka inte.

Därför skickas sms:et

Regeringen och myndigheterna vill understryka hur angeläget det är att hela befolkningen får relevant information om vad som gäller för att kunna bidra till att minska smittspridningen av covid-19. Inför stundande helger och ledigheter är detta extra angeläget och genom sms hoppas de kunna nå den största delen av Sveriges befolkning.

Fyra största mobiloperatörerna är med

Telia, Tele2, Telenor och Tre och med och sprider den viktiga information i det allvarliga läge vi befinner oss i.

 

Länk till regeringens pressmeddelande

Länk till Folkhälsomyndigheten om de nya nationella allmänna råden

Länk till krisinformation.se

Länk till Myndigheten för samhälsskydd och beredskap (MSB) frågor och svar om sms-utskicket


Publicerad: