Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Stellan Ahlström blir direktör för Skaraborgs Sjukhus

Närbild på leende man med mörkbågade glasögon. Fotograferad mot vit bakgrund.

Regiondirektören har utsett Stellan Ahlström till sjukhusdirektör för Skaraborgs Sjukhus. Han tillträder den 1 januari och efterträder då Jörgen Thorn som tidigare i år utsågs till primärvårdsdirektör.

Stellan Ahlström blir ny sjukhusdirektör för Skaraborgs Sjukhus. Han har varit biträdande sjukhusdirektör sedan januari 2020 och i november i år utsågs han till tillförordnad sjukhusdirektör. Bakom sig har han många år som chef på sjukhuset, bland annat som enhetschef på akutmottagningen i Skövde, läkarchef på barnmedicin och verksamhetschef för verksamhetsområde M3 som omfattar hud, infektion, njurmedicin och kardiologi.

– Stellan Ahlström vet att samverkan är en framgångsfaktor för att Västra Götalandsregionen (VGR) ska kunna möta de utmaningar samhället står inför. Han är tydlig med vilka vi är till för och vill utveckla verksamheten i samarbete med andra aktörer både inom VGR och i samhället i stort - och också tillsammans med invånarna. I honom ser jag en tillgänglig och lösningsorienterad chef med den uthållighet som kommer att krävas i det fortsatta utvecklingsarbetet, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

– I mitt ledarskap har jag ambitionen att vara närvarande och att eftersträva lösningar som gagnar helheten. Ett personcentrerat förhållningssätt är självklart för mig, både i patient- och medarbetarkontakter, säger Stellan Ahlström. Jag är glad över förtroendet och ser fram emot att fortsätta utveckla och driva en verksamhet där vi sätter patienten i centrum.

Stellan Ahlström tillträder sin nya befattning den 1 januari 2022.


Senast uppdaterad: 2021-12-21 10:21