Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Susanne Tedsjö utses till förvaltningschef för patientnämndernas kansli

Publicerad: Uppdaterad:
Susanne Tedsjö

Susanne Tedsjö har utsetts till förvaltningschef för patientnämndernas kansli. Hon efterträder Yvonne Tellskog som går i pension. Susanne Tedsjö är i dag hälso- och sjukvårdsstrateg på Koncernkontoret.

– Patientnämnden är en viktig länk mellan vårdtagare och vårdgivare och ska bidra till att vården blir bättre. Susanne Tedsjö har lång och bred erfarenhet från hälso- och sjukvården, gedigna kunskaper kombinerat med ett stort engagemang kring verksamhetsutveckling, kvalitet, patientinvolvering och patientsäkerhet. Detta ger henne mycket goda förutsättningar för tjänsten som förvaltningschef, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Susanne Tedsjö kommer senast från en tjänst som hälso- och sjukvårdsstrateg och regional samordnare för personcentrerat arbetssätt. Hon har också varit projektledare för Nationell patientenkät på Sveriges kommuner och landsting, ett 50-procentigt uppdrag som hon drev parallellt med sin anställning inom Västra Götalandsregionen. Bakom sig har hon också flera chefstjänster, bland annat har hon varit förvaltningschef för Hälso- och sjukvårdskansliet i Mariestad och vårdenhetschef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

– Att stärka patienternas ställning är en mycket viktig fråga för mig och jag vill bidra till att utveckla såväl kansliets verksamhet som den personcentrerade vården. Jag är säker på att jag också kommer att ha nytta av mina erfarenheter från kvalitets- och patientsäkerhetsområdet, där jag samordnat personcentrerat arbetssätt för hela Västra Götalandsregionen och jag ser fram emot sommaren då jag får påbörja arbetet med mina nya medarbetare, säger Susanne Tedsjö

Susanne Tedsjö tillträder sin nya tjänst den 1 juni i år.

 

Fakta: Patientnämndernas kansli

  • Patienter och deras närstående kan vända sig till patientnämndernas kansli med frågor, synpunkter och klagomål när de upplever att vården inte fungerar som den ska.
  • Kansliet tar emot synpunkter och klagomål på offentligt finansierad hälso- och sjukvård, tandvård och kommunal hälso- och sjukvård inklusive skolhälsovård i Västra Götalandsregionen.
  • Medarbetarna har bred kompetens och erfarenhet från olika områden inom och utanför hälso- och sjukvården.

Publicerad: