Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Thomas Wallén ny primärvårdsdirektör

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Wallén

Thomas Wallén, tidigare sjukhusdirektör på Södra Älvsborgs sjukhus, blir ny primärvårdsdirektör för Närhälsan i Västra Götalandsregionen (VGR).

– Thomas Wallén har tidigare varit framgångsrik på olika ledande befattningar inom VGR. Med sina strategiska och analytiska färdigheter och utvecklingsinriktade ledarskap finns goda förutsättningar att bidra både till utvecklingen av Närhälsan och till den omställning som pågår till en mer nära hälso- och sjukvård, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Thomas Wallén är specialistläkare inom geriatrik och invärtesmedicin och har jobbat inom VGR sedan 1997. Han har bland annat varit verksamhetschef för geriatrik inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), sjukhusdirektör för Frölunda specialistsjukhus och fram till 2016 sjukhusdirektör för Södra Älvsborgs sjukhus.

Thomas Wallén har under åren i VGR tilldelats både nationella och internationella utmärkelser främst för sitt arbete med kvalitetsutveckling. Han beskriver själv sin ledarstil som att vilja vara närvarande, passionerad och modig.

Thomas Wallén var under tolv år en del av ledningen i VGR och har som verksamhetschef, speciellt inom geriatriken, arbetat nära den kommunala sjukvården och primärvården.

– Jag har en god inblick i samverkan mellan sjukhusvård och primärvård som jag tror kan bidra på ett bra sätt i omställningen till en mer nära vård, säger Thomas Wallén.

De senaste tre åren har han bott och arbetat i Förenade Arabemiraten och Saudiarabien. För närvarande arbetar han på uppdrag av Skåne Care med att utveckla den statliga hälso- och sjukvården i Saudiarabien. Hälsoministeriet i Saudiarabien gör om hela hälso- och sjukvårdssystemet och Thomas Walléns uppdrag har varit att stötta i det strategiska förändringsarbetet på ledningsnivå i deras motsvarighet till landsting i östra regionen av Saudiarabien.

– Det är mycket glädjande att Thomas Wallén återvänder till VGR. En viktig del i uppdraget som primärvårdsdirektör är att vara med och driva omställningen till den mer nära vården. Thomas Wallén har med all sin erfarenhet av ledarskap, samverkan och kvalitetsutveckling mycket goda förutsättningar för jobbet, säger Ann-Sofi Lodin. 

Närhälsan är Västra Götalandsregionens egen primärvårdsförvaltning med verksamhet i samtliga 49 kommuner med 104 vårdcentraler och barnavårdscentraler, 61 rehabmottagningar och ett antal jourverksamheter. Thomas Wallén tillträder tjänsten som primärvårdsdirektör 1 mars.


Publicerad: