Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tores IT-engagemang för Västra Götaland gav branschpris

Publicerad: Uppdaterad:

Tore Johnsson, samordnare för digitala agendan i Västra Götaland, och regionutvecklare på Västra Götalandsregionen har fått priset Årets GREAT initiativ 2017.

Motiveringen var: ”Med sitt enträgna engagemang i bredbandsutbyggnad har han vunnit respekt och förtroende både på nationell nivå och i Västra Götalandsregionen (VGR). Han såg tidigt att samverkan mellan det privata och det offentliga skulle vara en framgångsfaktor för en digital infrastruktur, vilket starkt bidragit till länets bredbandsutbyggnad.”

– Jag sitter med i GREAT:s styrelse och tyckte vi hade kommit överens om att inte ge priset till varandra, kommenterar Tore Johnsson. Men detta är hedrande för både VGR och mig själv, vi gör något bra här. Jag fungerar dock inte utan alla som är med och driver på som i UBIT (Utveckling av Bredband för IT-infrastruktur), Digitaliseringsrådet och GREAT för bredbandsutveckling i västra Sveriges tätorter. Men styrelsen var noga med att säga: Tore, det här är ditt pris!

Agerat inspiratör

– Jag är väl pendlat mellan att agera inspiratör och vallhund under resan hit och har en medveten ledarskapsstil som bygger på att folk gör det mesta bäst själva, säger Tore Johnsson.

– Som person är jag nog lite envis och vi har tillsammans haft god uthållighet, fortsätter Tore. Det har varit backe upp ibland - och så var det speciellt förr när många inte var särskilt intresserade eller visste vad bredband skulle vara bra för - och backe ner när utbyggnaden rullar på som idag.

– Sverige håller en mycket hög nivå inom både digitalisering och bredband jämfört med resten av Europa, säger Tore avslutningsvis. Från att ha legat efter i Västsverige ligger vi nu väldigt långt framme. Samspelet på nationell nivå via regeringens bredbandsforum och Post- och telestyrelsen (PTS) har också fungerat jättebra genom åren.

Läs mer om GREAT

Läs mer om digitalisering och bredband i VGR

GREAT

GREAT är en intresseförening som arbetar för att utveckla IT-infrastrukturen och digital samhällsutveckling i Västsverige. Föreningen består av ett 50-tal aktörer; operatörer, företag, föreningar, universitet och högskolor, kommuner, samt kommunala och regionala bolag. GREAT är ett professionellt nätverk som ger medlemmarna möjlighet att påverka för att Västsverige ska fortsätta vara en ledande region inom IT-infrastruktur.


Publicerad: