Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Två vårdcentraler i Göteborg begärs i konkurs

Skatteverket har begärt två vårdcentraler i Göteborg i konkurs. Det gäller Vårdcentraler i Väst i Kortedala och Familjehälsan i väst i Gamlestaden.

Båda vårdcentralerna har samma ägare och de har haft stora ekonomiska problem under lång tid. Det innefattar skatteskulder och därför är Kronofogdemyndigheten inblandad.

Patienterna är fria att välja vårdcentral.

Koncernkontoret har vid flera tillfällen besökt vårdcentralerna, senast 25 april 2023. Vid dessa besök har vårdcentralerna varit fullt bemannade. De bedriver en medicinsk god vård, har kravställd personal som är schemalagd och material på plats.

Om vårdcentralerna behöver stänga finns det en plan som innebär omdirigering av patienter enligt principen att de blir listade på sin närmaste vårdcentral. Detta omfattar 5–6 vårdcentraler i området.

Tills vidare kvarstår kontraktet med vårdcentralerna. För Västra Götalandsregionen är det viktigt att patienterna omhändertas patientsäkert.


Senast uppdaterad: 2023-04-27 11:06