Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Västra Götalandsregionen - årets organisatör av hållbar sjukvård

Publicerad: Uppdaterad:

Framåtskridande inom energieffektivisering, resursförbrukning och mycket mer. I VGR händer alltid saker som ligger i framkant. Så lät motiveringen till priset som Västra Götalandsregionen fick ta emot från Aktuell Hållbarhet och Nordic Center for Sustainable Healthcares konferens på torsdagen.

2017 blev Västra Götalandsregionen (VGR) tvåa på hållbarhet bland landsting/regioner i Aktuell Hållbarhets och Dagens Medicins rankning. VGR prisas nu för sitt arbete särskilt inom energieffektivisering och resurshushållning.

- Energismarta avdelningar är ett delprojekt inom VGR:s program för klimatväxling, vilket vi också berättat om på konferensen. Fem pilotavdelningar på olika sjukhus har kartlagt sin förbrukning och vi tar nu tillsammans med Västfastigheter fram metoder för energieffektivisering på bred front, säger Anna Teghammar, miljöstrateg på Koncernkontoret, VGR.

Västra Götalandsregionen medverkar också i det projekt där skogsråvara ska kunna användas istället för plast till olika förbrukningsartiklar i vården. Det var nominerat - och vann! - i klassen "Årets innovation inom hållbar sjukvård".

Läs hela pressmeddelandet här

Miljöarbetet i Västra Götalandsregionen

Profilbild av Anna Teghammar

Anna Teghammar

Miljöstrateg – Klimat
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Profilbild av Lars Berko

Lars Berko

Enhetschef intern miljöstrategisk utveckling
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad: