Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

VGR nominerade till prestigefullt upphandlingspris

Publicerad: Uppdaterad:
Monica Gunnarsson representerade VGR på Upphandlingsmässan.

VGR var en av nio nominerade till Handslaget 2017 – en utmärkelse för årets bästa upphandling som delades ut häromdagen på Upphandlingsdagarna på Kistamässan.

– Vi vann inte, säger Monica Gunnarsson, strategisk upphandlare på Västra Götalandsregionen. Men att vi blev nominerade till finalen av totalt 94 bidrag tar jag ändå lite som en seger.

VGR var nominerade för innovativ upphandling av hörapparater som kommer att ge invånarna i Västra Götalandsregionen tillgång till det allra senaste inom denna teknik. Det nya avtalet gäller från den 1 april.

Nomineringsbeskrivning

”Det handlade om att köpa in hörapparater till Västra Götalandsregionen. Monica har höjt den upplevda kvaliteten hos invånarna, skapat nöjda leverantörer och upphandlare, fått med innovationer i upphandlingen och sist men inte minst – sparat en väldigt stor slant till regionen: 13 miljoner kronor.

Upphandlingar av hörapparater leder nästan alltid till överprövning. Detta är första gången som det inte skett, tack vare ett gediget grundarbete med bland annat en RFI-undersökning och en tät och öppen kommunikation. Monica och arbetsgruppen från verksamheten inledde med besök på en mässa i Tyskland och fick se det senaste inom området. Då kunde hon vara specifik i sitt kravställande och även få med innovationer som produktgrupp.”

Artikel om upphandlingen


Publicerad: