Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

VGR samlat när Framtidsmässan kommer till Göteborg

Publicerad: Uppdaterad:
Fotograf: Sara Blümel

Västra Götalandsregionen deltar i Framtidsmässan den 8 maj för att möta högskolestudenter från flera lärosäten. Mässan arrangeras i Göteborg för första gången och i VGR:s monter får studenterna möta representanter från hälso- och sjukvården, Västfastigheter, Regionservice och VGR IT.

Framtidsmässan är Sveriges största karriärevent för och om offentlig sektor. Mässan syftar till att visa upp karriärmöjligheterna, jobben och arbetsgivarna inom offentlig sektor för högskolestudenter. Till Framtidsmässan i Göteborg har högskolestudenter från västra och södra Sveriges lärosäten bjudits in.

Bredd och djup hos Sveriges största arbetsgivare

I Västra Götalandsregionen arbetar över 200 yrkesgrupper inom flera områden, allt från hälso- och sjukvård, regionutveckling, service, transporter, IT, fastighetsförvaltning med mera. För första gången visar nu VGR upp bredden av olika yrken i en och samma monter. Detta sker genom att yrkesambassadörer och HR-representanter från sjukhusen, Regionservice, Västfastigheter och VGR IT finns på plats.

I VGR:s monter finns, förutom möjlighet att prata direkt med yrkesambassadörer och HR, ett quiz om VGR. VGR medverkar även i scenprogrammet där Thomas Front, servicedirektör Regionservice, berättar att VGR ska bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Han kommer att ge åhörarna en uppgift: att berätta hur de tycker det skulle vara att jobba hos Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Bland svaren dras sedan en vinnare som vinner en lunch-date med ett av våra yrkesproffs (inom det område studenten själv studerar). VGR erbjuder även busstransport och frukost för studenter som reser från högskolorna i Skövde och Borås.  

Förutom VGR medverkar även Göteborgs stad, en rad andra kommuner, Region Jönköping samt ett par statliga myndigheter.


Publicerad: