Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

VGR ställer sig bakom polisutbildning i Borås

Publicerad: Uppdaterad:

En polisutbildning behövs i Västsverige och Borås är redo att starta en redan i augusti 2018, vilket man nu aviserar till regeringen. Västra Götalandsregionen stöder Borås. "Vi ställer oss bakom deras ansökan", säger regionstyrelsens ordförande Johnny Magnusson.

Polismyndigheten har fått i uppdrag av regeringen att undersöka förutsättningarna för att etablera polisutbildning på fler platser i landet. Det vore lämpligt att ha en polisutbildning i Borås sett till att Västra Götaland utgör ett av landets största rekryteringsområden.

Med en polishögskola i Borås kan fler personer bosatta i regionen intressera sig för att vilja genomgå polisutbildning. Då väntas vi få fler poliser, dessutom med god lokalkännedom vilket är viktigt för att skapa trygghet i de större städerna, liksom på mindre orter och på landsbygden.

Högskolan i Borås och Borås Stad aviserar nu gemensamt till regeringen sitt intresse att bedriva polisutbildning i Borås. Man vill också att regeringen ger i uppdrag åt Polismyndigheten att skyndsamt se till att polisutbildning etableras i Västra Götaland.

– Vi ställer oss bakom deras ansökan. Det är av stor vikt att en polishögskola kommer till Borås och Västra Götaland, säger Johnny Magnusson, ordförande i Västra Götalandsregionens regionstyrelse.

Högskolan i Borås har tillsammans med Borås Stad och flera andra parter arbetat sedan i våras med förberedelsearbetet och det finns långt framskridna planer på utbildningens innehåll samt hur infrastrukturen kring en polisutbildning i Borås kommer att se ut.

Det handlar till exempel om inomhusskjutbana, goda och varierade möjligheter till fysisk träning, ett centralt beläget körgårdsområde och fler bostäder för studenter. Nästa steg är att Högskolan i Borås lämnar in intresseanmälan den 6 november. Intresseanmälan innehåller bland annat information om utbildningens innehåll, lokaler och kompetensförsörjning.


Publicerad: