Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ytterligare satsningar på kompetensutveckling och arbetsmarknadsinsatser

Publicerad: Uppdaterad:
klubba

Vid personalutskottets senaste sammanträde den 6 december så beslutades bland annat att avsätta drygt sju miljoner kronor till VGR Akademin och 39 miljoner kronor till arbetsmarknadsinsatser under 2018.

VGR Akademin får 7,2 miljoner

Personalutskottet avsätter 7,2 miljoner kronor ur det personalpolitiska anslaget för drift och utveckling av VGR Akademin 2018. VGR Akademins uppdrag är att skapa förutsättningar för en effektiv, samordnad och kvalitetssäkrad kompetensutveckling i Västra Götalandsregionen.

39 miljoner till arbetsmarknadsinsatser

Personalutskottet avsätter 29 miljoner kronor ur det personalpolitiska anslaget till arbetsmarknadsinsatser för personer med funktionsnedsättning, unga arbetslösa och insatser för nyanlända under 2018. Dessutom avsätts 10 miljoner kronor till feriepraktik samt genomförande och utveckling av insatser för tidig kompetensförsörjning.

Dessa satsningar hanteras genom PILA (Praktik, Introduktion, Lärande, Arbete) som är Västra Götalandsregionens program för arbetsmarknadsinsatser och insatser för tidig kompetensförsörjning.


Publicerad: