Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Detta gör VGR

Vi vidtar åtgärder för att underlätta så mycket som möjligt, här är några exempel.

Anslag på 10 miljoner till Almi Väst

I Västra Götaland finns tusentals människor som är beroende av exempelvis tillverkningsindustri och besöksnäring. Beskeden från regering och riksdag om åtgärder för att lindra de akuta svårigheterna är angelägna och avgörande för att undvika konkurser och stora varsel.

VGR stöttar näringslivet i Västverige 

Avgift för uteblivet besök tas tillfälligt bort

Från den 14 till den 31 mars tar vi bort avgiften på uteblivna patientbesök. I samband med Covid-19 har hälso- och sjukvården inom Västra Götalandsregionen informerat patienter om att inte komma till vårdinrättningar om de känner sig sjuka, förkylda eller har luftvägsbesvär. Detta leder till sena eller uteblivna avbokningar som egentligen ska generera faktura för uteblivet besök. Då det är hälso- och sjukvården inom Västra Götalandsregionen som uppmanat patienterna att inte komma, bör i den uppkomna situationen inte denna avgift tas ut. 

Nya åtgärder i kollektivtrafiken

Kollektivtrafiken går som vanligt, men på grund av en tilltagande oro hos förare öppnar nu Västtrafik möjligheten för trafikföretagen att genomföra åtgärder för att medarbetarna ska känna sig trygga, till exempel stängning av framdörren på bussar och spårvagnar samt att stänga av vissa sittplatser närmast föraren. Detta gäller från och med den 18 mars.

Nya åtgärder i kollektivtrafiken (Pressmeddelande från Västtrafik)

Åtgärder inom kultursektorn

Västra Götalandsregionen följer noga utvecklingen för att få en överblick och agera på de snabba negativa effekter vi ser i västsvenskt kultur- och föreningsliv. Vi kartlägger just nu vilka behov som finns och arbetar med beredskap för nya initiativ som kan stötta kulturen i det nya ekonomiska läget.

Information till samarbetspartners och projektägare med stöd från kulturnämnden

Senast uppdaterad: 2020-03-26 15:42