Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Falskt positiva provsvar för covid-19

Information om coronaviruset

Den här sidan är till för dig som fått information om att ditt positiva provsvar för covid-19 kan vara felaktigt. Du som är berörd kommer att erbjudas ett kostnadsfritt antikroppstest.

På grund av brister i ett CE-märkt testkit har totalt 3 700 personer i nio olika regioner felaktigt fått veta att de har en covid-19-infektion. I Västra Götaland handlar det om ungefär 1 500 personer.

Alla som berörs blir personligen kontaktade med information om att deras provsvar kan vara felaktigt. Om du inte har blivit kontaktad senast torsdag 27 augusti kan du betrakta ditt provsvar som korrekt.

Kostnadsfritt antikroppsprov

Du som berörs kan, om du vill, ta ett kostnadsfritt antikroppstest. Kontakta valfri vårdcentral i Västra Götaland för att boka en tid att ta ditt prov.

Obs! Inom kort får du ett brev till din folkbokföringsadress med ytterligare information om hur du ska gå tillväga. Du ska spara brevet och ta med det till vårdcentralen när du tar provet. 


Senast uppdaterad: 2021-12-28 14:20