Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skärpta råd för att bromsa smittspridningen i Västra Götaland

Folkhälsomyndigheten har tillsammans med Smittskydd Västra Götaland beslutat att skärpa råden i Västra Götaland. Skärpningen i Västra Götaland görs för att stoppa den ökande smittspridningen av covid-19.

Läs mer på www.vgregion.se/covid-19

Aktuell statistik covid-19 i Västra Götaland

På den här sidan samlar vi aktuell statistik om covid-19 i Västra Götaland.

Det finns också mycket statistik om covid-19 hos Smittskydd Västra Götaland:

Smittskydd Västra Götalands statistik

Folkhälsomyndigheten publicerar stora mängder statistik om covid-19. Bland annat sammanställer de antal bekräftade fall per region tisdag--fredag, samt antal bekräftade fall per kommun varje torsdag:

Folkhälsomyndighetens statistik

Socialstyrelsen publicerar statistik över antal avlidna i covid-19 i Sverige, både per län och kommun. Uppdateras helgfria onsdagar och fredagar.

Socialstyrelsens webbplats för statistik över avlidna i covid-19

 

Antal fall och inneliggande patienter

Antal bekräftade fall

Uppdateras dagligen tisdag-fredag.

Fram till och med den 29 oktober kl. 14:00 hade total 24 154 personer i Västra Götaland testats positivt för covid-19. Det är en ökning med 506 fall sedan tisdag 28 oktober. Källa: Folkhälsomyndigheten

 

Antal inneliggande patienter

Uppdateras på måndagar, onsdagar och fredagar.

Den 28 oktober kl. 10:00 fanns det totalt 82 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 8 på intensivvårdsavdelning (IVA), på sjukhusen i Västra Götalandsregionen.

NU-sjukvården:
8 personer varav 1 på IVA

Sahlgrenska Universitetssjukhuset:
48 personer varav 4 på IVA

Sjukhusen i Väster:
1 personer varav 0 på IVA

Skaraborgs sjukhus:
8 personer varav 1 på IVA

Södra Älvsborgs sjukhus:
17 personer varav 2 på IVA

 

 

 

 

 

 

 

Källa: VGR Data och analys

Uppdateras veckovis

Denna statistik uppdateras under en gång i veckan, normalt på onsdagar eller torsdagar. Nedanstående diagram är senast uppdaterade 29 oktober, med data som sträcker sig till och med 25 oktober.

Observera att viss eftersläpning av statistiken förekommer och att tidigare veckors siffror kan ha blivit uppdaterade.

Källor: Smittskydd Västra Götaland/SmiNet, VGR Data och analys
Kommunstatistiken utgår från befolkningsmängd per 2019-12-31 (SCB)

Nya fall per vecka

Nedan diagram visar antal nya bekräftade fall av covid-19 per vecka samt hur många av personerna som är 70 år eller äldre. Stapelns totala höjd motsvarar antalet nya bekräftade fall totalt.

Observera att antalet bekräftade fall inte ger en exakt bild av smittspridningen. Smittskydd Västra Götaland ser att det förekommer smittspridning i samhället i hela Västra Götaland utan undantag.

Kompletterande information: Brister i ett testkit har lett till att flera fall har blivit felaktigt rapporterade i Västra Götaland och åtta andra regioner. Med anledning av detta makulerades sammanlagt 1 591 rapporterade fall i Västra Götaland under vecka 23 till 32. Läs mer hos Folkhälsomyndigheten eller Västra Götalandsregionen.

Bekräftade fall per kommun

Tabellen visar hur många personer med konstaterad covid-19 som är folkbokförda i respektive kommun i Västra Götaland. Observera att personer kan vara bosatta eller befinna sig på annan plats än där de är folkbokförda.

Tips: Varje torsdag sammanställer Folkhälsomyndigheten statistik över antal fall per region, kommun och i vissa fall stadsdel:
Folkhälsomyndighetens statistik

 

Stadsdelsnämnder i Göteborg

Nya fall per vecka och 100 000 invånare, kommunalförbund

Kungsbacka och Varberg, som ingår i kommunalförbunden men ligger utanför Västra Götaland, är ej med i beräkningen.

PCR-provtagningar

Nedan diagram visar antal PCR-provtagningar för covid-19 som genomförts respektive vecka. Samtliga provtagningar har inte kunnat samlas in, men de största laboratorierna inom Västra Götalandsregionen är inräknade i nedan diagram. 

Antikroppsprovtagningar

Nedan diagram visar antal provtagningar för antikroppar mot covid-19 som genomförts respektive vecka. 

Avslutade vårdtillfällen

Nedan diagram visar antal avslutade vårdtillfällen för covid-19 per dag. Avslutade vårdtillfällen är personer som varit, men inte längre är, inneliggande patienter på något av Västra Götalandsregionens sjukhus. 

Andel överlevnad efter vårdtillfällen 1 mars - 18 oktober:
90 %


Senast uppdaterad: 2020-09-14 16:56