Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Statistik vaccination

Statistiken uppdateras en gång per vecka, normalt på torsdag eftermiddag. Observera att det förekommer en viss eftersläpning av statistiken och att tidigare veckors siffror kan ha blivit uppdaterade.

Sidan uppdaterades senast den 4 mars och uppgifterna gäller till och med vecka 8 (levererade doser visar till och med vecka 9).
Källor: Folkhälsomyndigheten, VGR Data och Analys. 

Fram till och med vecka 8 har 5,5 procent av invånarna i Västra Götaland fått minst en dos vaccin, 2,7 procent har fått två doser. 

Västra Götalandsregionen vaccinerar i enlighet med Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning. Vaccintillgången bestämmer vaccinationstakten. Västra Götalandsregionen vaccinerar med tre godkända vaccin som är utvärderade avseende både säkerhet och effekt. Alla tre vaccin ger ett mycket bra skydd mot allvarlig sjukdom och död i covid-19.

Folkhälsomyndigheten började från vecka 5 räkna att Pfizer/BioNTech vaccinflaska innehåller 6 doser istället för tidigare 5 doser. Västra Götalandsregionen följer nu Folkhälsomyndighetens sätt att räkna.

Antal vaccinationer i Västra Götaland

Genomförda vaccinationer totalt i Västra Götaland per vecka (kumulativt).

Andel vaccinerade per åldersgrupp

Andel vaccinerade per åldersgrupp med minst 1 resp. 2 doser.

Minst dos 1 per 10 000 invånare

Antal invånare per 10 000 som fått minst en dos vaccin, per kommun.

Antal levererade doser

Uppdaterat 5 mars. Till och med vecka 9 har totalt 180 750 doser levererats till olika mottagare i Västra Götaland.

 

Planerad leverans vecka 10

Observera att planen är preliminär och kan komma att ändras.

Kommun:3 400
Sjukhus: 1 400
Vårdcentral: 42 000
Avtalad vaccinatör: 2 600

Totalt: 49 400


Senast uppdaterad: 2021-03-05 14:28